in de buurt

ontdek de achterhoek!

Maak kennis met de prachtige omgeving rondom minicamping ‘t Zotte Schaap!  Wij helpen jullie graag met het uitzoeken van leuke fiets- en wandelroutes, dagjes weg en andere leuke activiteiten!

Fietsen en wandelen

Mini camping ‘t Zotte Schaap ligt in het mooie bosrijke Achterhoek met het zo typerende coulissen landschap. De omgeving met akkers, weilanden en bossen is ideaal voor fietsers en wandelaars. Er zijn prachtige routers door kerkpaden, waar je door kleine dorpjes fietst.

Vragender staat ook bekend om haar prachtige en unieke natuurgebied, namelijk het Korenburgerveen

Dagje uit

Lekker een dagje winkelen? Daarvoor kun je naar Winterswijk (7 km). Tweemaal in de week is hier een grote weekmarkt. Tevens zijn er veel gezellige terrasjes.

Even een dagje bijkomen in de sauna, of lekker even zwemmen? Het zwembad ‘Bahia’ ligt net over de grens in Bocholt op 16 km. Een prachtig groot zwembad en een heerlijke sauna.

In Bocholt vind je ook ‘Shopping Arkaden’. Dit is een mooi overdekt winkelcentrum, waar je je zeker een dagje kunt vermaken!

Streekproducten

Liefhebbers van streekproducten zitten op minicamping ’t Zotte Schaap helemaal op hun plek. In Vragender staat ‘Korenmolen de Vier Winden’. In de molenwinkel kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan ambachtelijke producten, zoals meel, pannenkoekmeel en brood- en cakemixen. In Lievelde (3 km) kun je naar Kaasboerderij Weenink en naar het Openluchtmuseum Erve Kots.

Stadjes in de buurt

Bredevoort, dat ligt op 6 km, is sinds 1993 een boekenstad. Het is een oud vestingsstadje, zoals ook Groenlo.

Groenlo ligt op 9 km en daar vind je eens in de twee jaar ‘Slag om Grolle’. Dit is een historisch evenement waarbij het Beleg van Grol, door Prins Frederick Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Tevens vind je in Groenlo gezellige terrasjes en restaurants.

 

Dorpjes in de buurt

In Aalten vind je het Nationaal Onderduikmuseum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog herbergde Aalten de meeste onderduikers van Nederland.

In Lichtenvoorde vind je rondom het dorpsplein gezellige terrasjes, restaurants en cafés. Ook staat Lichtenvoorde bekend om haar Bloemencorso, dat ieder jaar in september plaatsvindt. 

meer weten?

Wij helpen jullie graag verder. Neem contact met ons op!

Adres

Minicamping ‘t Zotte Schaap
Oude Winterswijkseweg 13
7134PA Vragender
Nederland